Lifestyle

Jeg Føler Mig Som En Failure

Skrevet torsdag d. 19/1-16

Jeg dumpede en eksamen i dag. There. I said it.

Normalt er mit univers meget postivit, happy-go-lucky og denne-foundation-er-fucking-revolutionerende-agtigt. Jeg har besluttet mig for, at det også skal kunne være noget andet. Det skal også være et sted for realisme og brudte tabuer – som eksempelvis dem, jeg tager op i dag; at fejle og at have en lortedag. For det er lige præcis hvad jeg har brugt min torsdag på.

Lortedagen består i, at jeg

 1. dumpede min eksamen i et fag jeg har kæmpet en del med
 2. skal op til ikke bare én, men hele to eksaminer i morgen, fredag
 3. er virkelig stresset for tiden (ok, det er ikke kun for tiden)
 4. vist er ved at udvikle et rødt udslæt på venstre øjenlåg

Den cocktail af ulyksalige hændelser har sendt mig helt ned i kulkælderen. Jeg hader tanken om at være en whiny offertype, men det slog mig, at jeg ikke kun var ked af at have dumpet en eksamen fordi det er surt at skulle til en reeksamen til sommer, men fordi jeg var bange for, hvordan omverden ville respondere. Læs lige det sidste af den sætning igen!

Vi taler så sjældent om vores nederlag, at det nærmest er blevet et tabu. Hvis dit dopaminflow ikke er på sit højeste hele tiden og du ikke føler dig lykkelig hver af dagens 86.400 sekunder, er du en failure. Men det er bare ikke sandt! Faktum er, at 90% af studerende oplever at dumpe mindst én eksamen i deres studietid. Jeg sidder ikke og prøver at retfærdiggøre mine muligvis manglende evner inden for det givne fag jeg kæmper med, men lad os lige træde et skridt væk fra SoMe-glansbilledet af folk der har fået 10/12/14 i karakter et øjeblik. Selvom det ikke ser sådan ud når man scroller gennem sin Facebook væg, ligger der mange fejl og knap så gode resultater bag de flestes polerede profiler.

Noget andet, som har tynget mig i dag, og sikkert er opstået på grund af mit dårlige humør og høje stress-niveau, er en følelse af utilstrækkelighed. Jeg har været lidt skuffet over antallet af views min seneste video har fået og føler derfor, at det jeg laver er irrelevant, kedeligt eller dårligt. Det er virkelig ikke en særlig fed følelse at sidde med, når videoblogging er ens job.

Alle de her negative tanker har jeg valgt at dele med Jer i fuld offentlighed, fordi jeg rigtig ofte får kommentarer om, at det er dejligt jeg altid er så glad og overskudsagtig og “hvordan jeg mon når det hele”. Jeg vil blot fortælle, at det gør jeg ikke. Slet ikke. Men jeg er – ligesom de fleste andre – bevidst om ikke at dele alt det nussede, uperfekte og negative. Primært fordi jeg tror, at fokus på negativitet avler mere af det samme og i øvrigt ikke selv gider læse folks brok. Men bestemt også fordi der er en vis skam, om man vil, forbundet med at indrømme, at ens liv ikke er det glansbillede man gerne vil bilde sig selv – og andre – ind, at det er.

Jeg kan jo ikke sidde og have ondt af mig selv hele aftenen, og føler mig også ret ovenpå igen mens jeg skriver dette indlæg. Hvordan kom jeg så fra kulkælder til neutralt/let positivt niveau, tænker du? Simpelt. Det er en opskrift jeg som regel følger når ting går mig imod, og jeg håber nogle af tingene også kan hjælpe dig!

Jeg starter altid med at tage nogle timer for mig selv for at bearbejde nederlaget ordentligt og ærligt. Jeg accepterer, at jeg har dumpet min eksamen, at verden ikke kun drejer sig om min nyeste video og at det er vores nederlag og håndteringen af disse, som definerer vores modstandskraft senere i livet. Så langt så godt.

Nu begynder det sjove! Efter den hårde selvindsigt står den på selvforkælelse; jeg har brugt 3 timer på at surfe rundt på Youtube, læse nyheder på business.dk, snapchatte min dobbelthage til mine søstre og tage quizzer på Buzfeed som fortæller mig, hvilken smag kartoffelchips jeg er. Ligegyldige, men også hyggelige ting, der får min hjerne til at koble af.

Efter en stresset eller dårlig dag tager jeg altid et langt, skoldhedt bad. Vandet hjælper med at afspænde mig og jeg tænker klarere under bruseren. I dag var jeg så heldig at have fået en goodiebag med nogle lækre hårprodukter jeg kunne teste, men ellers vælger jeg en masse “luksus” produkter med skønne dufte til at peppe mig lidt op. Badet var virkelig et mirakel! Afslapningen gjorde mig i stand til at tænke på en masse positive ting såsom, at jeg nailede min seneste eksamen for vildt, har forbedret min kondition og har en aftale med to søde veninder om at drikke lidt vin (læs: ca. en flaske hver) i morgen.

Dertil tog en idé til en ny serie på min Youtube-kanal endeligt form i mit hoved. Jeg har gået og brygget på den i noget tid, men har været stuck og uinspireret til at fortsætte. Under de varme stråler, slog det mig, hvad den skal hedde og hvordan den skal eksekveres. Jeg blev så excited, at jeg skyndte mig ud af badet for at skrive mine idéer ned, hvilket resulterede i en nyfunden entusiasme for min dag. Den har ikke været helt spildt alligevel! Positivitet avler positivitet, så dyrk den, når den kommer tilbage.

Jeg er ked af, at indlægget her er blevet så langt, men jeg havde virkelig brug for at dele dette med Jer. Hvis I skal tage noget med Jer fra mit skriv, så husk på, at ingen er perfekte selvom de udgiver sig for at være det, og at det er ok at fejle engang imellem. Det er også ok at fejle rigtig meget – så længe man har modet til at reflektere over og lære af sine fejl. Sidenote: det er i øvrigt mega dumt at sammenligne sig med andre på baggrund af de sociale medier. Endnu en fejl jeg begik i dag.

Nu sidder jeg med en kop varm “Beauty The” og en hjemmebagt bolle med smør, og kan næsten ikke vente med at tage et grundigt kig på den goodiebag jeg fik med fra Sephora-eventet jeg var til i går! Livets små glæder, ikke? De gør virkelig en forskel når man er nede!

xx Cecilia

Join the discussion 25 Comments

 • Ida siger:

  Super godt indlæg! ✌🏼😃

 • Malene siger:

  Dette indlæg er virkelig godt formuleret, udover det beundre jeg din åbenhed og ærlighed. Dette var et tiltrængt post. Personligt ser jeg på en eller anden måde op til dig, du fremstår altid helt igennem perfekt, men det at du også vise denne side af dit liv, for mig virkelig til at føle mig mere normal. I fremtiden vil jeg elske hvis det kom flere posts som disse.
  Fortsat god dag :))

  • Cecilia Demant siger:

   Dejligt du modtog det sådan! Var lidt i tvivl om indlægget ville være for negativt. Jeg vil gøre mit bedste for at være mere “real” også i fremtiden 🙂 Kh

 • Laura Thorborg siger:

  Gud, hvor er det dejligt at læse Cecilia! Øv med den eksamen, men du skriver det bedst selv, det er helt ok at fejle. Elsker simpelthen at følge med, både her og på Youtube. Jeg har lyttet til dine mange gode råd og erfaring i snart 4 år, og jeg beundrer virkelig din viden! Ville lige sige TAK, tusind tusind tak, du er altid godt så pisse godt forberedt og giver mig en masse inspiration i hverdagene, og et indlæg som dette giver mig utrolig meget glæde på en kedelig søndag som denne! Igen, tusind tak fordi du er som du er! Knus og kram Laura

  • Cecilia Demant siger:

   Og TUSIND TAK lige tilbage, for at du har lyst til at følge med – selvom jeg kommer med en gang brok som i dag 😉 Knus

 • Nanna siger:

  Hold nu op hvor gør dette indslag mig glad! Ikke fordi jeg trives ved din lortedag. Men fordi jeg elsker når du lader os komme med ind i dine tanker. Som følger, føles det bare så rart når man får lov til at se mere af din personlige side! Og selvom du har haft en lortedag, så skal du huske på, at du har så mange fede kvalifikationer.
  Ps. jeg er vild med udviklingen på din kanal! Du gør det skide godt 😉

  • Cecilia Demant siger:

   Hej Nanna 🙂 Det er virkelig rart at du tager indlægget positivt! Var faktisk i tvivl om jeg skulle poste det. Tusind tak fordi du følger med på min kanal!

 • Viktoria Birkerod Hinke siger:

  Hej Cecilia.

  Jeg er ked af det på dine vegne, at du dumpede en eksamen. Det er surt som sokker efter en lang dag!
  Men hvor er jeg glad for, at du har skrevet et blogindlæg om det og delt dine tanker. Jeg har også for nylig begået en dyr fejl – og det er den præcis samme fejl jeg begik for halvandet års tid siden. Det var ikke sjovt at indrømme det, og jeg brugte hele dagen i går på at være nede og have ondt af mig selv. Jeg følte, ligesom du skriver, at jeg er en fiasko og at alle andre på sociale medier har det skide fantastisk og aldrig gør noget forkert. Jeg kæmper også meget med et fag i gymnasiet, og er sygt bange for at trække det til eksamen til sommer. Selvfølgelig håber jeg på at bestå det, hvis jeg trækker det. Men hvis du kan komme op på et neutralt/let positivt niveau efter at have dumpet, så kan jeg også.

  Tak fordi du deler din oplevelse – det giver mig mod til at gøre det samme!

  • Cecilia Demant siger:

   Hej Viktoria,

   mine tanker er med dig; kender alt for godt følelsen af at føle sig presset og hammer nervøs over et fag. Er sikker på du nok skal komme igennem med en god gang viljestyrke! Jeg er glad for at jeg kunne give dig lidt inspiration! Knus og kram

 • Nanna siger:

  Jeg kan ikke andet end at sige hold kæft hvor er du sej ! at du deler ud omkring det og er med til at vise verden ikke altid er lyserød. Held og lykke til sommer og jeg vil glæde mig til at se den nye serie på youtube. keep up the good Work.

 • Maria U siger:

  Hej Cecilia. Jeg synes virkelig at det er sejt, at du åbner op på denne måde – hatten af for det. Personligt synes jeg, at det er super fedt, at du tager fat i disse tabuer, og det gør også, at man kan relatere mere til dit liv på trods af den store forskel med, at du har din youtube karriere. Bliv ved med det du gør, fordi jeg elsker dine budskaber og hele dit koncept
  xx

  Hov lige en lille site note, så vil jeg også rose dig for, at du er utrolig god til at lytte til dine følgere. Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt skrev til dig ang. noget makeup (velvidende at du er en travl kvinde, så forventede ikke rigtigt noget svar) men du var utrolig sød til at hjælpe

 • Maria siger:

  Hej Cecilia. Jeg synes virkelig at det er sejt, at du åbner op på denne måde – hatten af for det. Personligt synes jeg, at det er super fedt, at du tager fat i disse tabuer, og det gør også, at man kan relatere mere til dit liv på trods af den store forskel med, at du har din youtube karriere. Bliv ved med det du gør, fordi jeg elsker dine budskaber og hele dit koncept
  xx

  Hov lige en lille site note, så vil jeg også rose dig for, at du er utrolig god til at lytte til dine følgere. Jeg kan huske, at jeg på et tidspunkt skrev til dig ang. noget makeup (velvidende at du er en travl kvinde, så forventede ikke rigtigt noget svar) men du var utrolig sød til at hjælpe

 • Kamilla Karlsen siger:

  Virkelig et godt indlæg! Kan godt lide når du kommer med mere personlige indlæg, føler at jeg “kender” dig bedre så. Glæder mig meget til at se den nye youtube-serie du har fundet på! Fortsat god dag 😊

 • Mia Halkjær siger:

  Hej Cecilie

  Er super ked af at høre om din dårlige dag, men på den anden side er jeg glad og taknemlig for dette indlæg! Jeg er typen der fokusere på at vise alt det gode og når dage som din så kommer, kan det smadre mig helt. Jeg kan føle mig helt alene og være super negativ, så det er dejligt at jeg ikke er den eneste der har det sådan!

  Forresten, dit arbejde på Youtube og bloggen er langt fra kedeligt eller dårligt, du er møg dygtig til dit arbejde og du har virkelig grund til at være stolt. Jeg har fulgt dig næsten fra start, og jeg er stolt af dig. Du er en kæmpe inspiration!
  God søndagaften til dig <3

 • Helle siger:

  Hej Cecilia,
  Jeg synes det er et godt indlæg, ærligt og modigt. Det er pisse sejt at du åbner op og deler det med os. Og det viser bare at du er et menneske, ligesom alle os andre. Der også fejler 😊 😉
  Ser altid dine videoer, og glæder mig til at se hvad din nye serie er.
  Nyd det gode omkring dig.
  😊😊

 • Anne siger:

  Jeg er ikke selv så god til at formulere mig med ord og skriver derfor ikke så ofte kommentarer – men det betyder ikke at jeg ikke læser med (og ser med, for den sags skyld) og synes du er helt fantastisk til det du laver! 😍👍🏼 Elsker dit ærlige indlæg. Og tænker på dig – på trods af vi ikke kender hinanden. Ville dog ønske vi gjorde, da jeg er sikker på du er en awesome person og omgåes. Det jeg vil frem til er bare at du ønskes “god vind” med herfra. Knus Anne

 • Laura siger:

  Hej Cecilia

  Ja, det lyder da virkelig som en uheldig dag for dig! Det er tydeligt at mærke på din kanal, at du har rigtig mange bolde i luften mht. Youtube, uni, kæreste, familie og meget mere. Det er også tydeligt, at du er meget ambitiøs omkring alt, du laver, hvilket jeg i høj grad selv kan relatere til!

  Du er min absolutte yndlingsyoutuber, og det har du været gennem mange år efterhånden. Jeg synes, du gør et helt enestående arbejde med din Youtube kanal, og jeg nyder hver eneste video, du lægger op.

  Husk nu at passe godt på dig selv, for du har ikke en reservekrop, hvis den anden skulle gå i udu. Nyd livet, selvom det kan være super hårdt med en tumult hverdag. Og så husk på, at vi er sindssyg mange mennesker, der elsker at følge med i dit liv og på ingen måde ser dig som en failure! <3.

 • Lærke B siger:

  Det var et tiltrængt indlæg. Jeg kan så meget sætte mig i dit sted. Jeg er kandidat psykologistuderende på Københavns Universitet. Lige nu bøvler jeg også med eksaminer og meget høje forventninger til mig selv og særligt tankerne kredsende omhandlende hvordan omverden vil respondere på en ikke så pæn karakter som fx 10 eller 12. Så sejt at du udgiver disse tanker i et indlæg, tanker som jeg personligt helst ikke vil stå ved at jeg også har, selvom de fleste af os har dem i større eller mindre grad;)
  Det gjorde gode ting for mig, at læse dit indlæg, som er lidt sårbart, tak fordi du ville dele dem med os:)

 • Ida siger:

  Jeg har for et par uger siden stoppet på min uddannelse, fordi jeg indså, at den slet ikke var noget for mig alligevel. Jeg har virkelig kæmpet med negative følelser og dårligt selvværd som følelse af det.
  Jeg vil gerne sige tusind tak for dit indlæg! Der er noget trøstende ved at se, at ens forbilleder nogen gange føler på samme måde.
  Virkelig godt arbejde Cecilia, og mange tak!

 • Elizabeth Skat Rasmussen siger:

  Et helt fantastisk indlæg! Det er dejligt forfriskende at hører en stemme om at alt ikke er perfekt. Og med de sociale medier der fylder så manges hverdag med forventninger, så er det skønt at se en der råber lidt op!
  Det er fantastiske råd og helt klart nogen der skal tages til en !

 • Hej Cecilia. Hvor der det altså dejligt at du også kan snakke om nederlag og lortedage her på bloggen. Jeg ville sådan ønske at nogle flere sagde til mig, at det er okay, at have en lortedag, for jeg føler tit, at man bliver dømt sygt hårdt, hvis man bare har en dårlig dag. For det er jo helt okay ikke altid at være skide positiv, når alting ikke lige køre for én. Du har igen gjordt min dag bedre med dine tanker, så det skal du bare blive ved med, for du inspirerer så mange unge (og ældre) mennesker (inkl. mig selv på 13 år). Knus til dig

 • Kathrine Blaabjerg siger:

  Århhh lige hvad jeg havde brug for, nu ved at jeg ikke er alene. Jeg går lige nu i 9 klasse, og syntes bare at presset vokser. Nogle gange føler jeg også bare jeg er en failure. Når jeg fx. kun får 4 i et fag har jeg det næsten som om at min verden bare kollapser. Så tusind tak for indlægget det er virkelig godt skrevet og ja du er jo bare en fantastik blogger og youtuber.

 • Rebekka siger:

  Jeg blev herre inspireret, super godt indlæg:-)

 • Frida siger:

  Det er godt nok sjælendt, jeg finder mig i en situation, at jeg virkelig har lyst til at efterlade en kommentar, men det her er altså en af de særlige lejligheder. Har fulgt din kanal i nogle år, og du er et af de mest inspirerende og sympatiske mennesker jeg er stødt på her på ‘nettet’. Det skyldes ikke blot din positivitet og glæde men bestemt også din ærlighed! Føler mig ofte som en fiasko fordi jeg simpelthen ikke kan lade være med at sammenligne mig selv med alle de billeder, videoer osv som unge piger på min egen alder lægger op. Din blog og kanal er endvidere en kæmpe undtagelse! Du inspirerer mig til at være en bedre version af mig selv, og husker mig på at ingen er perfekte. Tusind tusind tak for alt det du har givet mig i løbet af årene! Ved godt det er en smule cheesy, men det er nu sådan jeg har det! Tak for alt det du deler med mig og alle andre! Du er en kæmpe hjælpende hånd i en ellers til tider grå og trist hverdag.

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com