Lifestyle

Århus

By January 31, 2017 One Comment

Jeg var en smuttur i Århus i weekenden i forbindelse med, at min kæreste blev udnævnt til sergent, som et led i hans videre uddannelse. Vi havde en enkelt overnatning i byen, og brugte dagen på sightseeing, mad (selvfølgelig) og en lille bytur. Jeg er virkelig vild med Århus! Den giver mig en vibe af “verdens mindste storby”, og jeg synes det er så fedt, at stort set alt er i gåafstand.

Vi boede i denne Airbnb, som var en super lækker, privat lejlighed. Dem, som lejer den ud, bor der rent faktisk til daglig – hvilket efterhånden er sjældent for mig at opleve på Airbnb. Indretningen er så fin og skandinavisk, alt var velfungerende og den lå rigtig fint i forhold til de ting vi gerne ville se.

Aros er selvfølgelig et must-see når man er i Århus. Den ikoniske regnbuegang giver et fantastisk view over byen, og er en ægte foto-klassiker. Museet har dog også meget andet at byde på! Jeg må indrømme, at jeg sjældent bliver betaget af malerier, da jeg ofte synes, at kunstnernes arrogance skinner for meget igennem, men Aros bød på en super cool udstilling i kælderen der hedder “Textures of Life”. Den var kreativ, sjov, overraskende og samfundsrelevant. Love!

Om aftenen tog vi ud at spise. Jeg har ikke så meget erfaring med Århus gastronomiske scene, så jeg læste en række anmeldelser inden restaurantvalget faldt på PONDUS. PONDUS er en vanvittig hyggelig restaurant, som ligger lige ud til Århus Å. Det er en dansk bistro og byder på et lille, men godt menukort, der skifter med sæsonerne.

Maden er overvejende økologisk, simpel og super velsmagende! Man kan få 3 retter for bare 250 kr, og vinmenu koster ikke meget oven i. Det er helt sikkert en anbefaling herfra, hvis du ikke vil risikere at gå i de mange turistfælde-restauranter byen også byder på langs åen. Jeg fik bord uden problemer da jeg bestilte dagen inden, selvom de gjorde opmærksom på deres “lange venteliste”. Jeg blev ringet op om formiddagen dagen efter jeg havde forsøgt at bestille bord og fik at vide, at nu var der ledige pladser. Tror helt ærligt bare det er et move for at få stedet til at virke mere hypet, men hvis du kan se bort fra det, er stedet virkelig et besøg værd! Du kan besøge deres hjemmeside her.

Det var en lille billed-dagbog over weekendens smuttur til Århus. Jeg burde nok have taget nogle flere – især fra Den Gamle By – men jeg kom simpelthen fra det! Jeg håber alle har haft en skøn weekend og fået en super start på ugen.

xx Cecilia

Join the discussion One Comment

  • Laura says:

    Dejligt at læse lidt om Århus på din blog – en by jeg er blevet så glad for at studere i (fellow nordsjællænder her 😉 ) Til en anden gang kan jeg varmt anbefale Komfur, Mefisto, OliNico, Restaurant Mellemrum eller CANblau.
    Forresten er jeg stødt på hudplejemærket The Ordinary på asos, og vil super gerne høre din mening om det utroligt billige mærke (Fleur DeForce på yt ser ud til at være kæmpe fan!). God aften til dig 🙂

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com