Lifestyle

New Month, New Habit (4/12)

By April 9, 2017 2 Comments

God søndag til alle der læser med!

April 2017 | Slut med sukkerafhængighed

Jeg har glædet mig utrolig meget til at dele denne måneds vane med Jer. Den omhandler nemlig en ting, der har fyldt meget i mit liv på det seneste; sukkerafhængighed.

Jeg har altid haft en sød tand, men er faktisk meget kræsen når det kommer til kager, desserter og slik. Jeg gider ikke det meste slik og synes kager er håbløst uinteressante. Til gengæld har jeg det problem, at når jeg finder noget slik jeg rent faktisk kan lide, går jeg amok. Jeg er kæmpe lakridselsker og spiser bolsjer i flæng. Chips er en anden svaghed jeg har og de er altid på tilbud! Damnit. Her på det seneste har jeg haft så mange eksaminer, at det har forværret min sukkerafhængighed. I eksamensperioder falder mit overskud til at lave alt andet end at læse – eller have dårlig samvittighed over, at jeg ikke læser – til et niveau, hvor jeg ikke engang kan overkomme at lave et hæderligt måltid mad, og det er forfærdeligt. Derfor er min løsning alt med sukker i, for at få det hurtige quick fix, og stimulere mit dopaminflow lidt mellem alle de søvndyssende emner jeg læser om. Det har sat sine spor!

Jeg kan godt være ærlig over for Jer her på bloggen og sige, at jeg har taget en del på, på det seneste. Selvom jeg var kommet ind i en god vane med at træne tre gange ugentligt, fik eksaminerne også sat en effektiv stopper for dét. Den eneste, der bærer skylden, er mig selv. Jeg burde blive bedre til at styre min tid, men i stedet er jeg endt i en situation, hvor jeg er blevet ked af min krop, ked af min manglende livsglæde, deprimeret og stresset ud over det almindelige. Derfor har jeg nu besluttet at sige stop til sukker – jeg vi ud af min afhængighed!

Det er, hvad aprils vane går ud på. Jeg er gået på et sukkerstop som startede d. 1 april og still going strong! Denne måneds vane bliver lidt anderledes, fordi jeg har tænkt mig at følge op med videoer og updates ugentligt omkring, hvordan det går. Jeg har en fornemmelse af, at langt flere end mig selv sidder med samme problem og jeg vil gerne slå et slag for, at der er en vej ud af sukkerafhængigheden og at den måske ikke engang er så svær. Jeg håber, jeg kan være med til at inspirere nogen derude, fordi jeg tror, det er et større problem i vores samfund end vi egentlig vil kendes ved. Jeg har netop læst, at den gennemsnitlige dansker indtager 43 kg sukker om året (!) og at vi kun er overgået af amerikanerne på det punkt. Udover det sukker vi aktivt vælger at indtage når vi spiser en pose et-eller-andet, er der er også “skjult” sukker i en række forskellige madvarer mange spiser; yoghurt, cornflakes, juice osv. Derfor får vi ofte en del mere sukker end vi lige regner med, hvis vi ikke er opmærksomme på, hvad der er i vores forskellige madvarer.

Jeg har, som altid, opstillet nogle regler for min vane. Jeg vil ikke være fanatiker-typen, da jeg synes de er forfærdeligt irriterende at høre på. Dette sukkerstop er ikke ment som, at jeg aldrig kan spise en pose mågeklatter igen, men samtidig vil jeg ikke være afhængig. Mine regler er:

 • Jeg må ikke spise hvidt, raffineret sukker – dvs. er stoppet med at bruge sukker i kaffen, strøet på whatever og i madlavning
 • Jeg må ikke spise sukkerholdigt slik – frugt, nøddebarer uden sukker og ren, friskpresset juice uden tilsætningsstoffer er ok (i normale mængder, selvfølgelig)
 • Sukkerstoppet sker som en kold tyrker og varer hele april måned. Ingen undskyldninger til events, venindeaftener og fødselsdage

Jeg har taget en række forskellige foranstaltninger og kan allerede nu konkludere på, hvordan sukkerstoppet er gået indtil videre. Som sagt bliver denne vane lidt anderledes, da jeg hver uge har intention om at lægge en video-update på min kanal, hvor jeg fortæller om mine frem- eller tilbageskridt samt hvilke tips jeg selv kan give og hvad jeg har fundet ud af, virker for mig. Videoen kommer op i dag (søndag d. 9) inde på min kanal, og hvis den allerede er oppe når du læser dette indlæg, kan et link findes her.

xx Cecilia

Join the discussion 2 Comments

 • Kamilla Karlsen says:

  Glæder mig rigtig meget til at følge denne her serie og få noget inspiration 👌🏼

 • B says:

  Jeg har lige set din video angående sukkerstop. Jeg har selv prøvet at få bugt med min sukkertrang, da jeg er verdens største chokoladebolle. For mig har det hjulpet rigtig meget at justere min kost. Jeg spiser meget lchf inspireret og har altså skruet op for fedt og ned for stivelse i min kost. Når jeg spiser striks lchf, så er min sukkertrang ikke-eksisterende… Og nej, man tager ikke på af lchf, selvom det lyder underligt at skulle spise så meget fedt 🙂
  Prøv at skrue lidt op for fedtindholdet i din mad, eks. ved at putte noget kokosolie i din kaffe eller lignende. Når du i din video siger, at du er sulten hele tiden, så kan det også skyldes, at din kost indeholder for lidt fedt. Du kan evt. checke Madbanditten ud, der er garanteret mange flere tips 🙂

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com