AnmeldelserBeauty

Anmeldelse | Faaborg Pharma ULTIMATE Hudplejeserie

For lidt over en måned siden landede Faaborg Pharmas nye hudplejeserie “Ultimate” hjemme hos mig. Den består af fire produkter: en rens, en skintonic og to cremer. Jeg elsker at se danske mærker udvide sortimentet eller starte op, og gik derfor ret hurtigt i gang med at teste produkterne. Et kig på ingredienserne fortalte mig, at produkterne leverer rigtig mange af de ting, jeg selv elsker i hudpleje; de er parfumefri, indeholder ingredienser såsom hyaluronsyre, vitamin B3 (niacinamid) samt det beroligende “syricalm”. Tilmed er produkterne super rimelige i pris. Jeg var derfor virkelig spændt på at se, hvordan de fungerede og har i dag en komplet anmeldelse af alle fire produkter at dele med Jer!

Faaborg Pharma er et udpræget apotekermærke, og alle disse produkter føres på landets apoteker og web-apoteker. Et kig på hjemmesiden gav mig en enorm respekt for Faaborg Pharma; de har listet henvisninger til videnskabelig dokumentation for virkningen af de aktive ingredienser i hudplejeserien i deres brochure. Det er SÅ fedt og noget, jeg synes sætter et fantastisk eksempel!

Faaborg Pharma Ultimate Cleansing Mousse, 150 kr
Seriens første produkt er en rensemousse. Hvis I har fulgt med her på bloggen eller på min kanal ved I, at jeg afskyr skumrens. Jeg bruger ikke skummende ingredienser i mit ansigt, da de simpelthen ikke gør noget godt for huden. Jeg valgte dog at teste produktet her alligevel, da skummen opstår som følge af, at produktet bliver presset ud af pumpen – det er således ikke en reaktion med vand, der giver skummen, hvilket jeg tænkte, at jeg ville give en chance. Det skulle jeg ikke have gjort. Jeg forsøgte at give produktet en fair chance og brugte det som morgenrens og second cleanse om aftenen et pænt stykke tid. Jeg oplevede, at min hud tørrede rigtig meget ud og desuden fik jeg et af de værste bumseudbrud jeg har haft meget længe. Produktet lover, at det fjerner makeup, men det kan jeg på ingen måde bekræfte; der var masser af makeup tilbage på mit ansigt efter jeg havde afrenset med moussen – til trods for, at jeg havde fjernet størstedelen af min makeup med en almindelig makeupfjerner først.

Desuden forstår jeg ikke helt den silikonebørste der sidder på produktet. Jeg har aldrig været fan af rensebørster til ansigtet, men eftersom denne ikke har traditionelle børstehår, gav jeg den et skud. Det tager usandsynligt lang tid at få renset sit ansigt med børsten og produktet er lidt kluntet at holde i hånden mens man bruger det. Jeg gider ikke stå og rense børsten af efter hver brug og silikone “hårene” er lidt for kradse mod min hud. Indpakningen trækker ikke som sådan ned for mig, for jeg har bare valgt at pumpe produktet ud i håndfladen og bruge ad den vej – det er bare en lidt mærkelig gimmick, synes jeg.

Som sagt fungerede selve produktet overhovedet ikke for mig, og det har bare bekræftet mig i, at jeg fortsat holder mig for skumrens – også dem, der ikke indeholder sulfat.

Faaborg Pharma Ultimate Skin Tonic, 130 kr
Skintonicen er mit favoritprodukt fra serien! Jeg kan godt lide pumpefunktionen, der gør det nemt at bruge og dosere. Der er tale om en meget basic, parfumefri skintonic med en smule salicylsyre i. Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig har bemærket den eksfolierende effekt produktet lover at give, men det gør mig ikke så meget, da jeg bruger en stærkere syre et par gange om ugen. Til gengæld leverer produktet en pæn mængde fugt og får huden til at føles rigtig behagelig. Når jeg siger at produktet her er min favorit ud af de fire, skal det ikke forstås som, at det er den bedste skintonic jeg i mit liv har prøvet. Jeg synes bare, det er det bedste produkt serien har at byde på og vil anbefale den til folk, som holder af parfumefri hudpleje, og som er på udkig efter en ny skintonic at prøve af nysgerrighed – den er ikke noget vidunder, men et fint alternativ på et marked, hvor der ikke er vildt mange parfumefri produkter at vælge imellem. Et helt fint staple, som ikke har irriteret min hud og frisker pænt op – men heller ikke mere end det.

Faaborg Pharma Ultimate Face Cream (Day & Night), 180 kr
Jeg har valgt at slå anmeldelserne af de to ansigtscremer i serien sammen til én, da de i min optik føles meget ens. Hjemmesiden informerer om, at de begge indeholder hyaluronsyre, vitamin B3 og en beroligende ingrediens, så grundlæggende kan de det samme. Den eneste forskel jeg har bemærket er konsistensen – natcremen virker en smule federe end dagcremen, og er således bedre egnet til en tørrere hudtype – i teorien. En ting jeg virkelig vil rose ved disse to cremer er indpakningen; den ser langt dyrere ud, end den er! Den er super brugervenlig, smuk og hygiejnisk (omend ikke af vildt høj kvalitet. Produkterne har fået en del skræmmer til trods for, at de bare har stået i min hudplejekurv på badeværelset). Men tommel op for dén! Det får mig faktisk til at savne, at de havde gjort lidt mere ud af skintonicen og rensen, for de er godt nok kedelige at se på i sammenligning.

Indpakning er som bekendt en bagatel, så lad os i stedet fokusere på, hvordan produkterne performede. Jeg må indrømme, at jeg er meget splittet over disse cremer. På den ene side, er jeg virkelig vild med, hvor beroligende de virker på min hud. Jeg har brugt dem i perioder, hvor min hud har flippet ud for at være sikker på, kun at bruge produkter der ikke irriterer huden. Cremerne er super gode til at tage rødmen i min hud og få den til at chille out når andre produkter har irriteret den. Grunden til, at jeg er splittet i forhold til hvad jeg synes om cremerne er, at de simpelthen ikke leverer fugt nok til min hud – og det er jeg godt nok sjældent ude for med ansigtscremer! Jeg har en normal til kombineret hud, som ikke har det vilde fugtbehov ud over normalen. Jeg bruger produkterne her sammen med et serum, som fungerer vildt godt sammen med andre cremer, men oplever, at min hud simpelthen føles stram og tørstig efter brug af cremerne. Jeg oplever, at de giver min hud en lidt mat overflade og den ser ikke sund og fin ud som jeg oplever ved brug af en del andre produkter. Jeg har været nødt til at bruge en olie UNDER natcremen for at vågne op med en hud der har fået nogenlunde nok fugt, og efter dagcremen har jeg brugt en fugtgivende primer. Selve konsistensen af cremerne er ikke videre luksuøs og de mangler lidt “spreadability” og finesse i min optik. Her er vi igen lidt over i bagatellerne, men de adderer til den samlede brugeroplevelse og jeg synes det er vigtigt, at konsistensen er i orden hvis man vil bruge makeup oven på sin dagcreme.

En lidt blandet og lunken modtagelse af produkterne fra Faaborg Pharma i dag. Jeg synes helt klart, at der er potentiale i serien men så gerne, at produkterne lige fik det sidste med så man sidder med en fuldendt behagelig brugeroplevelse. Jeg vil ikke sige, at det er produkter man skal skynde sig ud at købe og vil i stedet anbefale Nilens Jord, hvis du leder efter parfumefri hudpleje i ca. samme prisleje. Deres konsistenser er en del lækrere og der er kræset mere for detaljerne. Jeg sidder tilbage med lidt en halvhjertet oplevelse af produkterne her, og håber, at de måske opdaterer formuleringerne løbende! Mærket skal dog have en kæmpe tommel op for at henvise til videnskabelig dokumentation for de ingredienser de vælger – det er super sejt og noget, mange andre producenter kunne lære lidt af!

xx Cecilia

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com