AnmeldelserBeauty

Hårpleje frit for alt det du er bange for

Et nyt hårplejemærke har ramt de danske hylder. Mærket hedder Noughty, som er en sammentrækning af “naughty” og “nought”. Nought-delen med henvisning til alt det, produkterne IKKE indeholder. Det interessante ved denne hårplejeserie er nemlig, at den ikke indeholder sulfater, silikoner og petrokemikalier (den indeholder heller ikke parabener FYI). Hvis du af den ene eller anden årsag gerne vil undgå disse fuldstændig ufarlige ingredienser, kan Noughty være et godt sted at kigge. Ofte har jeg nemlig oplevet at sulfat- eller silikonefri hårplejeprodukter er ret dyre, så det er rart at se et mere budgetvenligt alternativ.

Produkterne kommer alle i en super pæn indpakning, der bestemt ikke er kedelig eller fornuftig at se på. Alle shampooerne er i en støvet rosa farve og balsammerne kommer i en grålilla tube. De har klare navne og hvis man kigger lidt nærmere på teksten på produkterne, er de forfattet med en god del humor. Det sætter jeg altid pris på – skønhedsprodukter kan hurtigt blive så selvhøjtidlige.

Som sagt er der en masse almindelige ingredienser produkterne ikke indeholder. Selvom disse ingredienser er totalt ufarlige at bruge, kan det have sine fordele at undgå dem. Mange synes, at silikoner tynger deres hår ned eller udtørrer det. Desuden kender jeg en del som holder af at undgå at vaske hår i sulfater fordi de oplever, at deres hår fedter enormt meget op af det. Jeg skal lige huske at sige, at shampooerne i serien faktisk skummer til trods for at der ingen sulfater er i. Her behøver du altså ikke ofre den lækre skum-fornemmelse for at undgå sulfat. Hvis du oplever de nævnte problemer med hårpleje vil produkterne helt sikkert være noget for dig. Ellers kan de selvfølgelig bruges af alle der gerne vil have noget cute hårpleje i mellemprisklassen! Jeg har testet alle produkterne, så find dine læsebriller frem hvis du vil vide, hvilken serie du skal klikke hjem.

Noughty Care Taker Shampoo & Conditioner, 120 kr
Den første shampoo-balsam duo jeg vil tale om er Care Taker. Disse produkter er udviklet specielt til folk der døjer med tør hovedbund eller skæl; altså en følsom hovedbund. Jeg har faktisk netop været igennem et knap så delikat forløb med ekstremt tør hovedbund der dryssede helt sindssygt som følge af enorm udtørring (Jeg har brugt saltvandsspray i hovedbunden i tre måneder straight. Det brød den sig ikke om.) så denne serie faldt på et tørt (ha-ha) sted.

Der er tale om produkter der kan bruges af alle hårtyper – selv mine tørre krøller klarede sig fint ved brug. Produkterne efterlader håret med en pæn volumen og en ren følelse. De dufter rent og en smule sødligt. Jeg er ganske glad for denne serie, som faktisk er min favorit af Noughtys sortiment. De efterlod ikke min hovedbund yderligere irriteret men tværtimod mindre sensitiv og tør. Jeg puttede godt med balsam i hårrødderne også og lod det sidde for at virke.

Min hovedbund er helt fri for drysseri nu, og selvom jeg ikke kan tilskrive Care Taker hele æren, gør de bestemt et super stykke arbejde hvis man døjer med samme problem!

Shampoo kan købes her, balsam kan købes her (annoncelinks).

Noughty Wave Hello Shampoo & Conditioner, 120 kr
Wave Hello er serien til krøllet og bølget hår. Den indeholder avocado olie til at tæmme krus og tilføre fugt, samt havtang der indeholder en masse vitaminer og bidrager til hårets generelle sundhed. Produkterne dufter meget let og friskt – lidt af sæbe, i min optik. Jeg kan rigtig godt lide, at alle serierne dufter forskelligt. Det er et fint lille touch.

Shampooen skummer rigtig fint op og efterlader håret super rent. Balsammen er en tykkere konsistens, som piger med krøller helt sikkert vil værdsætte. Den efterlader håret blødt og jeg oplever ikke udprægede problemer med krus ved brug. Produkterne definerer også krøllerne ganske fint. Dog kan jeg godt mærke at der ikke er silikone i når det kommer til at rede håret ud igen. Det er en noget større udfordring end normalt og noget, man lige skal være opmærksom på i starten. Silikone coater nemlig håret og gør det mere glat i overfladen hvilket modvirker at det filtrer. Selvom balsammen her gør et udmærket stykke arbejde på denne front, kan den ikke helt hamle op med silikoners evne til at de-tangle.

Det er nu engang vilkårene og jeg vil ikke klandre balsammen for det. Den efterlader mit hår behageligt og tydeligt fugtet, så jeg er helt tilfreds!

Shampoo kan købes her, balsam kan købes her (annoncelinks).

Noughty To The Rescue Shampoo & Conditioner, 120 kr
Hvis man har tørt og kruset hår anbefaler Noughty deres To The Rescue-serie. Denne serie dufter af mandel og har klart den kraftigste duft af alle produkterne i sortimentet. Jeg er personligt ikke helt vild med duften, da den er lige lovligt marcipan-agtig til min smag. Faktisk er jeg en smule skuffet over denne serie i sortimentet.

Det er ikke fordi der som sådan er tale om dårlig hårpleje. Problemet er bare, at jeg har prøvet så meget bedre hårpleje til tørt hår rundt omkring, at disse produkter ikke rigtig imponerer mig. Balsammen efterlader ikke mit hår så blødt, medgørligt og nemt at rede igennem som jeg kunne ønske. Produkterne er oppe imod mange stærke brands, og jeg ville foretrække Kérastase eller Davines mange gange fremfor Noughtys serie til tørt hår. Der er hård konkurrence på denne front, men jeg må indrømme, at jeg har prøvet bedre og derfor efterlader produkterne i denne serie mig lidt skuffet. Hvis du har middeltørt hår fungerer de helt fint. Du finder solsikke- og mandelolie heri som tilfører håret fugt og tæmmer det værste krus. Der er altså ikke tale om dårlige produkter, men når jeg sammenligner med nogle af mine favoritter lader serien noget tilbage at ønske. Jeg vil stadig anbefale produkterne hvis du ikke har knastørt hår, til gengæld. 

Shampoo kan købes her, balsammen kan købes her (annoncelinks).

Noughty Rise & Shine Shampoo & Conditioner, 120 kr
Ok, de her produkter var en fail for mig. For det første brød jeg mig på ingen måde om duften som er lidt tea tree / menthol agtig. Not my thing, men det kan jeg godt tilgive hvis produktet ellers er godt. Det er det ikke for mit hår, kan jeg afsløre.

Serien her er nok mest beregnet til et finere skandinavisk hår og kunne intet stille op mod mine tørre, krusede krøller. Det tog mig 20 minutter at rede mit hår ud efter brug. Mit hår var knastørt så jeg hældte en masse silikoneholdig hårolie på det for at hjælpe det lidt på vej. Det er en generel ting for mig; jeg elsker silikone i mine hårprodukter! Det er en ingrediens der virkelig hjælper med at detangle, defrizze og de-alt-muligt-andret jeg godt kan lide i mit hår.

Er dette dårlige produkter? Nok ikke, men du skal i hvert fald gå langt uden om dem hvis du har tørt eller krøllet hår. Fint, skandinavisk og fladt hår? Tjek, der vil de formegentlig levere den rette mængde fugt og løft!

Shampoo kan købes her, balsammen kan købes her (annoncelinks).

Noughty Detox Dynamo 2-in-1 Shampp & Conditioner, 120 kr
Inden du læser videre: do. not. use. as. 2-in-1. product! Dit hår tørrer fuldstændig ud af det. Jeg lagde ikke mærke til nogen balsam-effekt overhovedet. Til gengæld formåede produktet at rense mit hår virkelig effektivt af, så hvis du leder efter en shampoo der kan tage produkt build-up er dette din ven. Bare lov mig at følge op med en god balsam eller hårkur efterfølgende – det her produkt er no joke.

Jeg er ikke selv så meget into produkter af denne type, men kan bestemt skrive under på, at shampooen er dybderensende og fjerner ALT. Produktrester, olie, din sjæl… Snup den hvis du bruger meget tørshampoo eller døjer med fedtet hår og gerne vil give det en dybderens en gang om ugen til hveranden uge.

Kan købes her (annoncelink).

Noughty Intensive Care, 120 kr
Intensive Care er Noughtys eneste leave-in produkt – og det er sindssygt godt! Jeg har virkelig været glad for at bruge denne creme i mine spidser i håndklædetørt hår. Den giver håret et fint boost af fugt og næring, hjælper med at gøre håret nemmere at rede ud samt giver en rigtig fin finish.

For mig at se kan produktet her bruges af alle. Jo finere hår du har, jo mindre skal du selvfølgelig bruge og jo længere ude i hårspidserne skal du påføre. Jeg kommer produktet i hele mit hårs længde, men undgår rødderne. Jeg oplever ikke at mit hår bliver tynget, men til gengæld at det føles en del blødere end inden brug. Det synes jeg er ret imponerende af et silikonefrit produkt!

Det indeholder shea smør og argan olie – to ingredienser der er velkendte i hårpleje og som fugter og nærer håret intensivt. Shea smør gør også håret en del mere medgørligt og dets konsistens kan især være med til at have en udglattende effekt på hårets overflade og lægge de små skællag ned. En klar anbefaling der kan bruges i kombination med alle de andre serier fra mærket af – eller bare med den hårpleje du bruger nu. Produktet her ryger ind på en delt førsteplads med To The Rescue for mig. Win.

Kan købes her (annoncelink)

Hvad synes I umiddelbart om serien? Er der nogle af produkterne der tiltaler Jer mere end andre?

xx Cecilia

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com