Uncategorized

Alt Om Mine Krøller: Pleje & Styling

Ovenstående video og nedenstående indlæg er long overdue – I know. Jeg har gennem de 6 år jeg har drevet min kanal, modtaget enormt mange forespørgsler på information om, hvordan jeg plejer og styler mit krøllede hår. Min hår-historie er lang og indviklet; jeg har haft farvet mit hår i alverdens nuancer fra kastanjebrunt til pastelfarvet og altid elsket at eksperimentere med det. Jeg har haft meget langt hår og kort hår. Dog ændrer min pleje- og stylingprocess sig ikke synderligt fra look til look, udover et par specifikke produkter såsom silver-shampoo når jeg er blond og teksturspray når jeg er korthåret. Derfor håber jeg også at ramme bredt med dette indlæg, hvor jeg kommer til at gennemgå mine hårfavoritter – både inden for styling og pleje. Planen er, at dette indlæg bliver opdateret i takt med at jeg opdager nye produkter, så det burde altid være up to date. Videoen forbliver mere statisk; den er nemlig en del mere besværlig at udvikle end et blogindlæg og desuden ændrer mine metoder sig ikke ret meget. Jeg lader Jer selvfølgelig vide, hvis de gør! Er I klar til at tale hår? Let’s go!

Lidt Om Krøller
Der findes rigtig mange forskellige typer af krøller og de kan faktisk grupperes efter et nummersystem; det vil jeg ikke gå så meget ind i, i dette indlæg. Overordnet kan krøllet hår inddeles i teksturerne bølger, krøller og krus. Ofte består et krøllet hår af en kombination af teksturer. Se et eksempel på mit hår (dengang det var langt) på billedet ovenfor: der er både en kombination af strammere slangekrøller og bølger ind imellem. Jeg har også en dejlig glat tot hår, som aldrig vil opføre sig ordentligt. 

Fælles for alle ikke-glatte teksturer er dog, at de har en anden tværsnitsform end glat hår. Hvor glat hår har et fint, rundt tværsnit har krøllet hår et ovalt. Det skyldes at hårsækkene – den fordybning i underhuden hvorfra håret vokser – er asymmetrisk hos folk med krøller men symmetrisk hos folk med glat hår. Om du har krøller eller ej afhænger i høj grad af genetik: man mener, at gener er 85-95% afgørende for, hvordan dit hår opfører sig. Jeg har mine krøller fra min mors side – det er ikke til at tage fejl af.

Der er faktisk eksempler på, at folk med symmetriske hårsække får krøller, eksempelvis ved påvirkning af særlige typer cancermedicin. I disse tilfældes forstyrres keratinfordelingen (som er forskellig i krøllet versus glat hår), så nogle oplever at få midlertidige krøller.

Den største “udfordring” ved krøller affødt af disse teksturforskelle er, at krøller har en tendens til at være væsentligt tørrere end glat hår fordi fugtgivende olier, bl.a. fra hovedbunden, har sværere ved at fordele sig i hårstråene. Derfor craver krøllet hår stort set altid fugt og olie – noget, som jeg forsøger at give mit masser af. Hvis dit krøllede hår ikke får nok af ovenstående er resultatet et kruset og tydeligt tørt hår, der måske endda nemt knækker. Fugt og olie er derfor grundsten i en effektiv plejerutine.

Pleje
Lad os dykke lidt ned i den faktiske pleje. Som sagt går jeg målrettet efter produkter der fugter og nærer mit kronisk tørre hår. Som regel resulterer det i produkter der er meget tykke og fede i konsistensen. For mig findes der intet bedre end en balsam der er tyk som smør – det er guf for krøller!

Budget shampoo og balsam – Gliss Fiber Therapy, 15 kr. stk.
Jeg tror ikke hårpleje fås billigere end Gliss. Deres Fiber Therapy-serie blev jeg introduceret for i forbindelse med en kampagne jeg lavede sidste år – og den er awesome! Hvis du virkelig er på et budget er det her ganske fin hårpleje til pengene. De dufter dejligt og efterlader håret blødt og medgørligt. Balsammen er tyk som jeg godt kan lide det, hvilket især er effektivt til at mindske frizz.

Shampooen kan købes her (annoncelink) og balsammen kan fås her (anoncelink)

Budget shampoo og balsam – Aussie Miracle Moist, 37 kr. stk
Det her er mine teenageår i hårpleje! Jeg elskede Aussies produkter fordi de dufter af bubblegum og faktisk gør det godt stykke arbejde. At de er halveret i pris siden dengang gør jo heller ikke noget! Til bare 37 kr. stykket får man en velduftende gang hårpleje, som giver håret et fint fugtboost og en flot finish. Duften er dog helt klart en smagssag; hvis du ikke kender den, vil jeg anbefale at lige at teste den først – for den er kraftig.

Shampooen kan købes her (annoncelink) og balsammen her (annoncelink)

Luksus shampoo og balsam – Kérastase Discipline, ca. 180 kr. stk
Kérastase skuffer bare aldrig! Deres Discipline-serie er specielt udviklet til “uregerligt” hår – herunder krøller. Den dufter fuldstændig himmelsk af dyr parfume og virker ligeså. Shampooen og balsammen (jeg foretrækker maske-formen) fugter håret virkelig intenst, og modvirker krus effektivt. Shampooen er super mild og balsammen fed og nærende. Virkelig favorit-produkter for mig!

Jeg har set at de fås i kæmpestørrelser rundt omkring på nettet og vil derfor anbefale, at du selv googler dig rundt for den bedste pris. Fås hos NiceHair, Cocopanda og Lookfantastic.

Luksus shampoo og balsam – Davines OI, ca. 190 kr. stk
Davines er mit yndlings hårplejemærke – det hører til de yderste sjældenheder, at jeg ikke er tilfreds med deres produkter. Jeg har prøvet et utal af serier fra dem, men OI er helt klart toppen af kransekagen. Det er en über nærende serie proppet med olier og en fantastisk duft. For mig dufter serien af dyr frisørsalon og jeg kan ikke få nok af den. Shampooen er ultra mild og efterlader på ingen måder håret tørt. Balsammen er fed som smør og gør underværker for mine krøller. Hvis du er klar til at splurge er disse produkterne du skal have fat i!

Fås hos bl.a. NiceHair samt saloner rundt omkring.

Luksus shampoo og balsam – Davines LOVE Curl Cleansing Cream, ca. 290 kr
Prisen på denne er steep, men til gengæld får du 500 mL produkt. Hvis du endnu ikke har prøvet en cleansing conditioner til dine krøller, er det tid til at lave om på dét! Hvorfor ikke starte med det bedste markedet har at tilbyde? Der er ingen vej udenom at Davines LOVE serie er en af de bedste krølleserier derude, og personligt er mit favoritprodukt derfra deres cleansing conditioner. Produktet kan bedste beskrives som en shampoo og en balsam i ét; det renser ultra skånsomt og efterlader dit hår let, blødt og hammer velfugtet. Vink farvel til krus og tørhed! Perfekt til mega tørt, krøllet hår der måske bliver farvet eller på anden måde behandlet med varme eller kemi. Fik jeg nævnt, at det også dufter skønt?

Fås bl.a. hos NiceHair samt saloner rundt omkring.

Hårkur
Hårkur er lidt et område jeg har tendens til at slacke på. Primært fordi, jeg er så grundig med fugtpleje generelt, at jeg ikke synes kure gør den store forskel. Hvis du ikke har været super flittig med fugten vil jeg til gengæld vurdere, at en hårkur er en god investering.

Ovenfor ses tre af mine favoritter: den første er Aussies 3 Minute Miracle, som er the OG for mig. Jeg brugte den religiøst sammen med shampooen og balsammen fra samme serie før i tiden – og den holder stadig! Til 48 kr. kan du ikke gå helt galt i byen – den gør bare hvad den skal.
Kan købes her (annoncelink).

I midten er en nyere hårmaske fra L’Oréals Botanicals-serie. Den er super fed og føles virkelig luksuøs til trods for, at den kun koster 80 kr. Her får du virkelig meget for pengene og den er vanvittigt fugtgivende og lækker at bruge. Det er noget af det bedste budgethårpleje jeg er stødt på længe!
Kan købes her (anoncelink)

Sidst, men bestemt ikke mindst, er endnu et Davines produkt. Deres Nounou Hair Mask er out of this world. Fed, cremet og intenst nærende – noget af det bedste på markedet. Smid den i håret en gang om ugen, og du vil kunne se en forskel meget hurtigt. De ved til gengæld hvad de vi have for den, men det er 280 kr der er godt givet ud – den kan sagtens supplere et billigere shampoo-balsam sæt!
Kan købes her (annoncelink)

Leave-Ins
Leave-in produkter er vildt vigtige at bruge i et krøllet hår: de sikrer, at håret er fugtet og næret i løbet af dagen og du kan komme mere i løbende. I min optik, har krøller brug for mere pleje end det du bruger i badet og her er olier især en vigtig komponent. Jeg har en tendens til også at bruge en leave-in creme af en art, men let’s be real: det er nok ikke alle, der gider have en 5-trins hårplejerutine. Derfor vælger jeg i dette indlæg at fokusere på to olier jeg personligt er helt vildt glad for.

Den første er Davines OI Oil. Jeg er ikke sponsoreret af Davines (selvom jeg gerne ville), men de laver bare vanvittigt gode produkter all round. OI olien er ingen undtagelse: tyktflydende, velduftende og vildt lækker. Den giver håret sindssygt meget shine og får dine spidser til at se sundere ud med det samme. Den tæmmer flyvske hår og holder håret sundt. Olien koster 310 kr., men holder nærmest for evigt! Der skal ikke bruges ret meget.
Kan købes her (annoncelink)

Anden olie jeg vil anbefale i dag – selvom der er mange gode på markedet fra eksempelvis Shu Uemura og Moroccanoil – er fra Kérastase. Deres Elixir Ultime olie er en legende og kommer også i en version specifikt til farvet hår, der dufter endnu bedre end originalen. Dog vælger jeg at anbefale originalen i dag, da jeg synes den er mere effektiv. Der skal ikke mere end et pump eller to til hele håret der efterlades blødt, lækkert og medgørligt. Ja tak!
Kan købes til 320 kr her (annoncelink)

Join the discussion One Comment

  • Karina Ravn Larsen siger:

    Jeg er først stødt på din blog her for nyligt men jeg elsker dine indlæg 😍😍 særligt om makeup, hudpleje og hår pleje men kan samtidig godt lide at der er nogle personlige historier og at vise sårbarheden frem ❤️
    Tak for et indlæg om krøllet hår – jeg har selv krøller men synes til tider det kan være svært at finde produkter der fugter godt uden at tynge. Tak for dine anbefalinger og din gennemgang. Jeg er selv kæmpe fan af Aussie miracle moist serien som du også viser her, men vil helt klar prøve nogle af de andre mere budgetvenlige produkter du anbefaler, da min hovedbund nogle gange har brug for lige at skifte produkt ind imellem. Dejligt med mere viden om krøller – elsker at blive klogere på hvordan jeg bedst støtter mit hår og min hud 😍❤️

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com