Lifestyle

Hvis du ikke kan vinde, så lav dine egne regler

Hvad har jeg lært denne uge?

Det spørgsmål har jeg tænkt at stille mig selv én gang ugentligt. For mig er det vigtigt at reflektere over min nutid, fordi jeg hurtigt bliver suget ind i fremtidsforestillinger og drømme. Det er på sin vis også fint, men hvordan kan jeg aktivt agere i fremtiden uden at reflektere over nutiden og fortiden? Derfor denne installation.

Min uge har budt på en forsinket sommerferie med Nikolaj, hvilket har været skønt. 9 dage i fuld sol i smukke Montenegro. Jeg har lært meget om mig selv og været ude af min comfort zone flere gange, men den altovervejende lektion fra denne uge er, at det ikke nytter noget at spille et spil man aldrig kan vinde.

Lektien kom fra en forhandling med en kunde om en mulig kampagne. Jeg vil af gode grunde ikke gå i detaljer om hvilken, men lad os bare sige, at der var et perfekt match på interesser og værdier. Efter pris- og indholdsforhandlinger ender jeg med at få et afslag på kampagnen. Det er helt fair – det er sådan branchen fungerer. Brands sourcer en række influencere og vælger dem, de synes bedst om og som passer bedst til deres brand. That’s the game.

Og så slog det mig: jeg hader det her game. Jeg er træt af at konkurrere om de samme ukreative kampagner som alle andre influencere. Træt af, at de ikke er centrerede om vores læsere/seere/lyttere men om brandet eller marketing managerens ego. Træt af, at kampagner handler om salg og ikke om information, inspiration og brand building. Træt af, at brands i 2018 stadig ikke er modige nok til at vælge ukonventionelle personligheder til at repræsentere sig.

I samme ombæring besluttede jeg mig for at lave mine egne regler. Jeg bliver aldrig bedre end den klassiske “insta-model” type. Aldrig pænere, aldrig tyndere, aldrig mere perfekt. Og ved I hvad? Det skal jeg heller ikke være. Jeg skal være mit små-kyniske, nørdede selv og skabe indhold jeg tror på. Indhold, som rent faktisk gavner. Alt for længe har mit indhold handlet mere om at passe ind i den virkelighed jeg tror mine følgere gerne vil have fremfor hvad I egentlig vil have, og det går ærlig talt ad helvedes til. Folk skrider fra mine sociale medier – og jeg forstår dem godt! Mit indhold har nemlig været en mindre cool version af de bedste på området. Middelmådigt, småkedeligt, intetsigende og ikke mindst: selvcentreret. Alt det, jeg bilder mig selv ind, jeg ikke var i gamle dage. Før i tiden havde jeg modet til at tænke ud af boksen og prøve nye ting. Jeg lavede award shows, serier i alle afskygninger og spiddende anmeldelser. Det var ikke alt der var en succes, bevares, men jeg brugte i det mindste tiden på selv at tænke fremfor at holde øje med, hvad alle andre gjorde.

Jeg har altid forsøgt at være meget bevidst om ikke blindt at følge trends. Jeg skulle satme ikke have Diddl-papir, Pokémonkort eller bøger fulde af glansbilleder i folkeskolen. Præcis som jeg i dag ikke skal gå i grimme cykelshorts, sneakers der ligner Mount Everest i størrelse eller lave ligegyldige challenges på min Youtube-kanal. Alligevel har jeg – i min egen optik – formået at levere indhold der er set tusind gange før, og det er simpelthen for ufedt. Jeg har spillet efter præmisser jeg ikke selv har sat op, og det er slut nu.

Nu er det ikke meningen at dette post skal være et surt stykke skriv om en semi-rådden branche, men rent faktisk kunne bruges til noget. Derfor vil jeg forsøge at oversætte ugens lektion til mere generelle termer, der forhåbentlig kan bruges af alle.

Bottom line er; hvis du befinder dig et sted eller i en situation, hvor du ikke kan være den bedste, så lad være med at prøve. Definér i stedet dine egne regler og sats på at være anderledes. Der vil altid komme en som er bedre, klogere, hurtigere, yngre, mere talentfuld – you name it. Men der vil aldrig komme én, som har præcis de samme erfaringer, evner og syn på livet som dig. Brug hvad du har, i stedet for at kompensere og forsøge at fake hvad du ikke har.

“Jamen Cecilia, du er jo fuld af pis” tænker du måske. “Alle ved, det handler om at blive så dygtig som muligt til hvad end man beskæftiger sig med. Det er jo ikke en værdi i sig selv at være anderledes”. Og til det vil jeg bare sige; god pointe. Det nytter ikke noget at være anderledes hvis man ikke samtidig er dygtig til det man laver – men der er mange måder at definere dygtig på.

Tænk på et klassisk eksempel fra skoletiden; det er fuldstændig ligegyldigt om du er den bedste i din klasse til matematik, fordi karakterskalaen alligevel slutter ved 12. Hvis du er god nok til at få et 12-tal er der ingen grund til at konkurrere med hende, der er endnu bedre end dig, som også får 12 for sin indsats – hvad ville du få ud af det? Man må se relativt på tingene; er det vigtigst at være den bedste, eller vigtigst at være god nok? Jeg holder på det sidste. Dygtiggør dig, vær stolt af dit fag, din hobby, dine evner – men sørg for, at have en edge.

I en jobsøgningssituation hvor alle kandidaterne har 10,8 i gennemsnit fra deres kandidat på den samme uddannelse, har fulgt ekstra kurser i sommerferierne på et amerikansk eliteuniversitet, løbet et marathon og desuden taget den “autentiske” Thailand-tur efter 3.g, hvem er det så der løber med stillingen i sidste ende? Det er personen, der formår at skille sig ud. Ikke ved at være bedre, men ved at være anderledes.

Tænk på Beautyblender: de opfandt et værktøj til påføring af makeup, som folk verden over elsker. Kunne de have taget den nemme vej og lavet endnu en makeupbørste med tætpakkede hår og en afrundet form til at tone foundation? Ja. Kunne de have haft relativ succes med det? Sikkert. Men den tilgang valgte de ikke. De tænkte anderledes og skabte et helt nyt produkt, der endte med at revolutionere måden vi påfører creme-produkter på, og som nu er blevet kopieret utallige gange.

Du kan gøre det samme. Ok, ambitionen behøver ikke nødvendigvis være at revolutionere noget, men så at vinde jobbet/forhandlingen/strikkekonkurrencen.

Hvordan kommer du så i gang? Well, ikke at jeg er en ekspert på området, men her er hvad jeg har tænkt mig:

 • Vær ærlig over for dig selv. Kortlæg, hvad du er god til og hvad du – hånden på hjertet – ikke er god til. Skriv det eventuelt ned.
 • Overvej, hvad der definerer dig. Hvad er det du kan, som andre ikke kan? Hvis ikke der er en enkelt ting, er der måske en kombination. Kombinationer af evner (eller skill-stacking om man vil), er ofte dér det sande potentiale for dig ligger
 • Tænk over, hvordan du kan spille på dine styrker. Kan du sætte dem i spil på andre måder end du gør i dag? Kan du udvikle dem endnu mere?
 • Tænk også over, hvordan du kan undgå at bruge dine svage sider. Der er ingen grund til at arbejde på noget du er skidt til, hvis resultatet aldrig bliver mere end gennemsnitligt. Her kan du outsource eller samarbejde dig ud af problemerne. Team up med nogen, som har de evner du mangler og som mangler de evner du har
 • Hav modet til at tro på, at du i dig selv er god nok til at gøre en forskel og betyde noget. Dette er helt sikkert det sværeste punkt, især fordi det kan være grænseoverskridende at skulle gøre eller dele noget, der ikke er normen. Bare husk; den der aldrig risikerer noget, vinder heller ikke noget

Ovenstående er alle punkter jeg har gransket i løbet af ugen, og jeg synes at have fundet lidt hoved og hale i det hele. Helt konkret kommer det til at betyde, at jeg vil tage flere chancer med mit indhold og fokusere på mine styrker; kemi og kosmetik i skøn kombination, samt mine erhvervserfaringer. Til gengæld må jeg erkende, at jeg stinker til at redigere billeder og video, hvorfor det er noget jeg i højere grad vil outsource for at opnå en bedre kvalitet end hvad jeg nogensinde ville kunne levere selv. Jeg vil desuden være endnu mere kræsen i forhold til samarbejdspartnere end jeg er nu, for altid at kunne sikre indhold der gavner Jer.

Hvad skiller dig ud fra mængden? Jeg vil meget gerne høre fra dig her i kommentarerne eller i kommentarerne til mit insta-post om samme emne.

Billeder og redigering: Ronnie Skov

Join the discussion 8 Comments

 • Louise siger:

  Lige præcis en kombination af makeup og specielt kemi, er det jeg finder helt unikt og spændende ved dit indhold. Håber på mere af det i fremtiden☺️

 • Cille siger:

  Jeg synes du er sindssygt dygtig, netop fordi du levere mere end den klassiske beauty-blogger i kraft af din professionalisme og dit kendskab til kemi. Så derfor er jeg kun glad for, at det netop er det, du fremadrettet vil fokusere på. U go girl – glæder mig til at følge med!

 • Nanna siger:

  Kære Cecilia
  Jeg føler næsten jeg skylder dig at skrive en besked, fordi jeg har fulgt dig rigtig rigtig længe. Jeg fandt beauty youtubere da jeg gik i 1.g, du tiltalte mig rigtig meget fordi du var på samme alder som mig selv. Jeg var ikke så interesseret i at se små piger som jeg på ingen måde kunne relatere til. Så tak for, at du havde modet dengang til at starte en beauty kanal. Jeg kan huske jeg ofte kiggede din youtube og ventede på, at DU ville poste. Når du gjorde, satte jeg alting på standby for at se din video. Jeg nyder stadig din kanal, men må også indrømme at jeg det seneste tid ikke har set det hele fordi jeg synes det mindede for meget om de andres. Det værste jeg ved at challenges der ikke er en skid sjove, kun for 15-årige. Jeg elsker derimod når du snakker om stress på uni studie som jeg selv kan relatere til nu, eller hvordan man optimere sig selv på alle måder som jeg også går meget op i. Jeg har virkelig stor respekt for, at du skriver dette indlæg. Instagram og andre bloggere kan være så fuldstændig vanvittigt redigeret at jeg ofte tænker over, om unge egentlig ved, at man ikke kan se sådan ud hele tiden? Det gælder også drenge.. psst.. det er uinteressant for mig. Jeg går meget mere op i, at folk har en kæmpe passion for det de gør, er NØRDEDE og tør at skille sig ud og ikke følge ‘moden’, det er der du varmer mit hjerte. Du er nemlig pisse sej, ambitiøs, dygtig og så er du nørdet med det du gør, hvilket er det mest attraktive man kan være – meget mere en redigeringsapp eller nogen ‘insta’ piger nogensinde bliver. Jeg er så træt af folk ikke kan noget som helst, men er kendte for at ‘se godt ud’, Jeg glæder mig til at se mere DIG i fremtiden, for det er så skønt at følge dig.

  Hvad gjorde jeg anderledes efter gym? Jo, jeg tog et par sabbatår og i stedet for at tage på den obligatoriske ‘autentiske’ (HAHA) asien tur – så sparede jeg 100 tusind kroner op, for at rejse til NYC og bo i 3 måneder, hvor jeg studerede på en musikskole. I dag studerer jeg lydproduktion, hvilket pænt meget er en drenge ting, men jeg er en fucking nørd og tror på jeg kan blive lige så god som alle andre læs: mænd. Jeg gør hvad jeg føler for, følger mit hjerte, dygtiggøre mig, er nørdet og fokuseret.

  Jeg ønsker dig alt held og lykke og hvis jeg nogensinde ser dig vil jeg komme hen og give dig et stort kram og ønske dig pøj med det hele,
  du er en der gør youtube-faget STOLT. Du skal vide, at når du filmer at du skal snakke om youtube foran Google- er titusind gange sejere end en pige der har 200 følgere på instagram. Hurra!
  Kærligst Nanna.

 • Johanne siger:

  Jeg er helt enig med de andre kommentarer. Jeg følger mest med på din Instagram og Youtube, og jeg synes helt klart, at det er super fedt at følge med på din Youtube kanal, fordi du netop har en stor viden og interesse for makeup, som jeg ikke har set nogle andre steder. Jeg har ikke selv så godt styr på makeup, så jeg synes det er vildt fedt at følge med hos dig, fordi jeg ved du er ærlig og har en bred viden inden for det felt.

 • Nina siger:

  Hej Cecilia
  Mange gode tanker fra en klog kvinde, altså dig :-)……Keep it real!

 • Ida siger:

  Jeg synes, du er så sej og modig! 😀

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com