AnmeldelserBeauty

Pudderdåserne A-Serum 2%

Pudderdåserne har om nogen gjort noget godt for skønhedsscenen i Danmark. Deres blog var en af de første jeg begyndte at læse dengang jeg for alvor blev interesseret i skønhed, og jeg kigger stadig forbi jævnligt. For nogle år siden lancerede de deres egen hudplejeserie, som nu tæller en lang række produkter kendetegnet ved deres no-nonsense tilgang til skønhed.

Dagens indlæg skal handle om A-Serum 2%, som er en af de nyere tilføjelser til serien. Det er et serum der – surprise – indeholder A-vitamin. A-vitamin er en af de bedst dokumenterede anti-age ingredienser derude og har desuden en lang række positive indvirkninger på hudproblemer såsom pigmentpletter og bumser. For de fleste mennesker over 30 år, vil A-vitamin være en essentiel ingrediens at have i sin aften hudplejerutine og i min optik, er Pudderdåsernes version et super godt sted at starte.

Ingredienser
Som sagt afspejler Pudderdåsernes no-nonsense tilgang til skønhed sig i produkterne og kommer især til udtryk i ingredienserne. Jeg sætter pris på, at produktet først og fremmest er parfumefrit; selvom det kan være rigtig lækkert med en skøn duft i ens produkter, er det bare ikke særlig godt for huden. Personligt foretrækker jeg min ansigtspleje fri for parfume, hvis jeg kan komme til det.

Den type A-vitamin der er anvendt i serummet er en mildere form for A-vitamin, som ikke skulle udløse de bivirkninger retinol (A-vitamin) normalt kan medføre. Her taler vi hudirritaton, rødme og en hud der skaller. Dernæst er det værd at lægge mærke til, at A-vitaminet er tilsat i en koncentration på 2%, som rent faktisk er højt nok til at kunne gøre en reel forskel i huden. Mange produkter med A-vitamin indeholder kun en uendelig lille del, fordi det er en dyr ingrediens, så det er rart at se A-vitaminet stå højt på ingredienslisten.

Udover A-vitamin finder du et par fugtgivende ekstrakter heri og en masse ingredienser der sørger for, at A-vitaminet bliver leveret ned i huden som det skal. Det vigtigste i et A-vitamin produkt er faktisk at leveringssystem og emballage er i orden. A-vitamin tåler dårligt lys og luft, og det er der taget højde for med en uigennemsigtig, lufttæt indpakning som holder produktet virksomt så længe som muligt.

Ingrediensliste
Aqua, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Dimethyl Isosorbide, Dimethicone, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Hydroxypinacolone Retinoate,
Beta Vulgaris Root Extract, Fructooligosaccharides, Tocopheryl Acetate
Caprylyl Glycol, Cetearyl Methicone, Polymethylsilsesquioxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Isohexadecane, PEG-40 Stearate
Steareth-2 Emulgator, Steareth-21 Emulgator, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Sodium Benzoate

Dermed er alle forudsætninger for et super effektivt produkt til stede – så hvordan fungerede det for mig?

Virkning
Jeg har brugt produktet om aftenen, som man bør med A-vitamin. Ingrediensen gør nemlig din hud lysfølsom, så for at undgå uhensigtsmæssige processer i huden som følge af kombinationen af UV-stråler og A-vitamin, bruges det om aftenen.

Selvom typen af A-vitamin i produktet er en mildere form end retinol, oplevede jeg alligevel lidt hudirritation hvis jeg brugte produktet hver aften. Min hud er til den følsomme side og når den bliver irriteret, slår den ud i bumser. Det fik mig til at eksperimentere med produktet og jeg fandt frem til, at jeg fik de bedste resultater ved brug ca. hver anden aften. Ved den frekvens oplevede jeg ingen problemer. Det skal siges, at min hud før brug ikke havde været eksponeret for A-vitamin længe, hvorfor der helt sikkert har været en tilvænningsperiode. Derudover er en koncentration på 2% rigeligt for langt de fleste, og til en ung hud som min, er jeg i hvert fald så godt dækket ind, at brug hver aften måske var lige i overkanten at kaste sig ud i.

Jeg oplevede at produktet fungerede super godt i samspil med min øvrige rutine, og ved brug hver anden aften så jeg især en kraftig reduktion i de røde pletter jeg får på huden, når en bums heler. Jeg kan ikke udtale mig om rynke-reduktionen, fordi jeg endnu ikke har nogen, men en jævnere hudtone kan jeg snildt rapportere hjem om, og det er jeg helt vildt glad for!

Konsistensen af produktet er behagelig; der er tale om en lidt tykkere gel-tekstur som bærer præg af, at der er glycerin i produktet. Det trænger hurtigt ind og fungerer som sagt rigtig fint med øvrig pleje. Jeg har brugt cremer og olier oven på uden de mindste problemer.

Vurdering

Jeg må sige, at dette er et virkelig anbefalelsesværdigt produkt! I min optik er det et perfekt sted at starte, hvis du vil give dig i kast med A-vitamin, og hvis du føler dig klar til det efter du har brugt 2%’eren op, har de også et serum med 5% A-vitamin man kan opgradere til. Prisen er skarp, produktet er velformuleret og nemt at få fat i – og så synes jeg der er noget ved at støtte dansk iværksætteri.

Find det her
Pudderdåserne A-Serum 2% koster 194,95 kr. for 50 mL og kan købes hos Matas her (reklamelink).

Føres også hos Magasin, Helsebixen, Nicehair og en række andre websites.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com