Beauty

De Bedste Produkter Til Fedtet Hud

Fedtet hud kan være svær at have med at gøre, fordi man i frustration hurtigt kan blive fristet til at forsøge at tørre den ud og fordi, der er så mange modsatrettede råd om emnet derude. I dette indlæg kommer jeg til at gennemgå de bedste produkter til at modvirke og pleje en fedtet hud.

Hvis du endnu ikke har set videoen jeg har lavet om fedtet hud, vil jeg anbefale at du gør det først: deri gennemgår jeg alt, du behøver at vide om din hudtype, hvorfor den opstår, hvad man skal være opmærksom på og overordnede strategier at pleje den efter. Videoen er linket nedenfor.

** Nogle af mine links er affiliate links (markeret som “reklamelink”). Hvis du vælger at shoppe igennem dem, støtter du mit arbejde her på bloggen og min Youtube-kanal, så jeg får råd til at afholde nogle af de udgifter der er i forbindelse med at drive de medier. Det bliver selvfølgelig ikke dyrere for dig, men det er en kæmpe hjælp for mig. **

Allright, lad os hoppe ud i det!

Ansigtsrens – Basis for en sund hud
Der er ingen vej uden om: hvis du vil have en sund hud, skal den renses. Det er især vigtigt for en fedtet hud, fordi det overskydende hudfedt har det med at hobe sig op i huden, hvilket i værste tilfælde kan føre til tilstopninger og bumser. For at minimere risikoen for dette og desuden fjerne bakterier, forurening og makeup fra huden, er det en rigtig god idé at rense morgen og aften.

Modsat hvad mange producenter og skønhedsrådgivere, bloggere og andre i branchen siger, giver det ikke mening at “vaske” sin hud. Ordet “vask” forbinder jeg med sæbe, håndvask og opvask: og det skal vi bestemt ikke ud i! Desværre er produkter målrettet fedtet hud ofte enormt skrappe og udtørrende, og vil bare gøre ondt værre. Mit bedste tip er at vælge en cremet ansigtsrens med en let konsistens som skyller helt af igen og efterlader huden ren, men behagelig.

Jeg har talt en del om det før, men skummende ansigtsrens er ofte noget hø: det udtørrer huden, nedsætter barrierefunktionen på grund af en for høj pH-værdi og er generelt for kradse ved huden. Hvis du har været vant til rens der skummer og meget nødigt vil slippe den konsistens, vil du være bedst tjent med en rens der allerede skummer når den kommer ud af beholderen og ikke fordi den kommer i kontakt med vand. Frygt ikke at din hud fedter til blot fordi du vælger en cremet eller mælket rens: de renser stadig effektivt, men fjerner ikke alle dine huds forsvarsmekanismer, som jo helst skal være intakte før vi har en sund hud. Herunder er 3 bud på rens der fungerer godt til fedtet hud – også selvom de ikke nødvendigvis er markedsført til fedtet hud.

Nivea Sensitive Cleansing Milk, 34,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Niveas rensemælk er et super prisvenligt bud på en mild og effektiv rensemælk. Jeg har haft den ad flere omgange og altid været glad for den. Den fungerer fint både til morgen og aften, hvor den faktisk også kan fjerne makeup. Jeg foretrækker dog at bruge en makeupfjerner først, men den nupper nemt de sidste mascara-rester. Et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil se om rensemælk er noget for dig – eller bare gerne have et super prisvenligt produkt

Nilens Jord Cleansing Milk, 119,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Nilens Jords rensemælk er en anden variant jeg har haft flere gange – jeg har netop brugt en op. Det er en af mine favoritter inden for ansigtsrens, fordi den er så mild. Jeg kan altid regne med at den renser huden skånsomt og på ingen måde irriterer. Vælg denne, hvis du vil have et super mildt alternativ der især er rigtig fin, hvis din hud har tendens til at få bumser.

Beauté Pacifique Enriched Cleansing Milk, 189,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Klassikeren over dem alle! Beauté Pacifiques rensemælk til alle hudtyper var en af de første renseprodukter jeg talte varmt om på min kanal. Det er noget tid siden jeg sidst har haft denne i rotation, og årsagen er, at den renser lidt dybere end min hud har behov for nu om dage. Jeg var vild med den da jeg var omkring 18-22 år og min hud var lidt mere fedtet end den er i dag.

Jeg vil anbefale denne rensemælk til dig, som gerne vil rense i dybden super effektivt, men stadig passe på din hud. Produktet efterlader huden behagelig men du er sikker på, at den får alt overskydende hudfedt med af.

Eksfoliering – Undgå bumser og hudorme
For at undgå den fedtede huds evige problem – tilstopninger – kan du ty til eksfoliering af huden. Tilstopninger ses som bumser og hudorme i huden, og de kan forebygges og behandles ved at fjerne det øverste lag døde hudceller og “talgpropper” i porerne et par gange om ugen.

Jeg vil helt sikkert anbefale, at du går efter en kemisk peeling fremfor fysiske skrubbekorn her. Skrubbekorn er i mange tilfælde virkelig skrappe mod huden og kan i værste fald lave små sår i huden og medføre kar-bristninger. Det undgår du med enzym- eller syrepeelinger som er minimum ligeså effektive og desuden i stand til at eksfoliere dybere i huden og alt efter, hvilken syre du vælger, endda i stand til at eksfoliere nede i selve hudens porer.

Peter Thomas Roth 8% Glycolic Solutions Toner, 399,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Vi lægger ud med en dyr – men effektiv – sag fra Peter Thomas Roth. Det er denne kemiske eksfoliering jeg personligt har i rotation for tiden, og fordi den er så effektiv og tyndtflydende (samme konsistens som din gennemsnitlige skintonic), har den holdt mig i 9-10 måneder ved brug et par gange om ugen!

Glykolsyre er en fantastisk syre at bruge på huden. Dette produkt efterlader ikke din hud blød efter brug, men til gengæld ser huden tydeligt friskere ud og er jævnere i tekstur næste dag. Personligt kan jeg slippe afsted med at bruge produktet 1-2 gange om ugen, fordi koncentrationen af glykolsyre er så høj (8%). Jeg vil anbefale, at du starter stille og roligt ud med brug et par aftener om ugen – det burde være rigeligt. Jeg er ret vild med produktet her og giver det en varm anbefaling.

Pudderdåserne T-Zone Peeling, 194,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Pudderdåserne har lavet et super populært peeling-produkt til hverdagsbrug. Syren heri er salicylsyre, som er virkelig effektiv til at fjerne tilstopninger du allerede har i huden og således bekæmpe hudorme.

Personligt reagerer min hud ikke særlig godt på salicylsyre, men det er en gennemtestet og veldokumenteret ingrediens og derfor vil jeg anbefale produktet alligevel. Du kan starte med at bruge det et par gange om ugen og derefter trappe op efter behov. Jeg synes det er et rigtig fint, prisvenligt produkt til dig der døjer meget med hudorme.

REN Glycolactic Radiance Renewal Mask, 389,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Din eksfoliering kan sagtens ske i form af en ansigtsmaske! Der findes et hav af lækre modeller på markedet, men jeg er særlig glad for RENs version. Den kommer ud som en tyk, marmeladeagtig gel og er egentlig ikke super behagelig at have på huden, men når du renser den af, har du den blødeste, flotteste og mest glødende hud!

Jeg elsker dette produkt og sidder faktisk og får lyst til at købe det igen, da jeg har brugt mit eksemplar helt op. Vælg dette produkt hvis du vil have noget du bare kan bruge én gang om ugen og er vild med ansigtsmasker.

A-vitamin – Reguler talgproduktionen
A-vitamin har mange fortræffeligheder og én af dem, er dets effekt på din huds talgproduktion. Indtaget af A-vitamin har en videnskabelig bevist effekt på den mængde hudfedt din hud producerer, og et lavt depot af A-vitamin kan medføre en mere fedtet hud.

Det skal lige siges, at jeg på ingen måde er ekspert inde for helse og kosttilskud, så jeg vil anbefale at du søger hjælp hos en læge, hvis du er i tvivl om du får nok A-vitamin gennem kosten. Det er nemlig ikke noget man skal have for meget af heller.

På hudens overflade er A-vitamin effektivt på alt fra rynker til bumser og sebumproduktion, og derfor bestemt værd at have som en fast del af din hudplejerutine hvis du har fedtet hud.

Matas Striber Beta Caroten 49,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Vil du prøve at regulere din talgproduktion indefra kan det gøres via kosttilskud, såfremt du ikke får nok A-vitamin igennem din kost. Versionen fra Matas her dækker 46% af dit daglige behov ved én tablet daglig, hvilket sikrer et godt tilskud af vitaminet uden risiko for at få for meget – og så er det billigt! Ingen grund til at købe dyre varianter her.

Pudderdåserne A-serum 2%, 194,95 kr. hos Matas (reklamelink)
I know – Pudderdåserne igen! Jeg anbefaler tit produkter fra de samme brands fordi de – hånden på hjertet – er hvad jeg bruger. Noget man virkelig skal være opmærksom på, når man læser “tests” og “bedste produkter” online og der kun er pack shots (leverandørbilleder) af produkterne er, om afsenderen overhovedet har prøvet produkterne… Jeg lover Jer for, at halvdelen af de fodbade/støvsugere/indsæt selv valgfrie produkter der er “testet” i bulk online aldrig har været i kontakt med skribenten af testen, og at mange af indlæggene udelukkende er lavet for at tjene penge på affiliate-links. Nå, det er en helt anden snak!

Der er efterhånden virkelig mange gode A-vitamin produkter på markedet, men jeg vælger at anbefale Pudderdåsernes fordi det er den jeg har brugt senest. Jeg har lavet en hel anmeldelse af den her, men grundlæggende er det et super prisvenligt bud på en effektiv A-vitaminserum. Du kan starte på 2% og opgradere til deres 5%-version hvis du føler et behov, men jeg vil vurdere, at 2% er fint til de fleste – især hvis det kun er for at regulere talgproduktionen i huden.

Niacinamid – Slip af med forstørrede porer
Niacinamid er en cool ingrediens og noget af en multitasker. Den er super til at udjævne hudens tekstur, gøre den mere ensartet i tonen og normalisere porernes størrelse hvis du døjer med forstørrede porer.

Det er en ingrediens jeg ser bliver mere og mere udbredt inden for hudpleje, hvilket er helt super! Det er rart, at vi ikke længere skal lede med lys og lygte efter produkter der er mere specialiserede end den gennemsnitlige Nivea-creme.

Pudderdåserne Niacinamid 10%, 194,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Pudderpigerne har sørme også bidraget med et niacinamidprodukt til markedet (det kunne være jeg skulle skrive til dem og høre om de ikke byder på en middag efter alle disse anbefalinger!) og det spiller. Rigtig fint og prisvenligt produkt til dig der døjer med forstørrede porer – ville gå rigtig godt i spænd med t-zone peelingen ovenfor.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zink 1%, 59 kr. hos Magasin
Jeg kan nærmest ikke fatte, hvor billige The Ordinarys produkter er! De har virkelig som brand disruptet skønhedsmarkedet. Deres bud på et niacinamid-produkt er rigtig, rigtig interessant og i højere grad henvendt til folk med fedtet og uren hud end Pudderdåsernes, som markedsføres lidt mere allround.

Jeg er vild med, at du også finder zink heri – det er nemlig effektivt til at zappe de urenheder du allerede måtte have, og derfor får du dobbelt op på virkning.

Spot Treatment – Zap de eksisterende bumser
Til at tage de bumser der allerede er i fuldt vigør, kan du vælge en spot treatment. Det er produkter, som påføres lokalt på den enkelte bums og som du lader virke natten over. Der er lidt debat om, hvorvidt disse produkter virker eller ej, men jeg har erfaring med ét enkelt produkt som gør på mig.

Mario Badescu Drying Lotion, 175 kr. hos Magasin
Zink, zvovl og salicylsyre i en skøn blanding! Dette produkt dupper du direkte på din bums, hvorefter det stille og roligt vil fremskynde “helingsprocessen” om man vil. Det er helt klart mest effektivt, hvis du kommer det på bumser som er på vej frem – nogle gange kan du være heldig at tage dem i opløbet. Jeg har prøvet en del spot treatments, men denne er den eneste som jeg finder rent faktisk virker.

Olieabsorberende makeup – Hold shine nede i løbet af dagen
De sidste produktanbefalinger jeg vil komme med til en fedtet hud virker hverken plejende, forebyggende eller afhjælpende. Til gengæld gør de “problemet” nemmere at håndtere til daglig, ved at være specielt designet til at holde på selv en fedtet hud.

Fedtet hud har det med at nedbryde makeup hurtigere end andre hudtyper, fordi olie opløser makeup. Jeg har prøvet hundredevis af makeupprodukter, og disse er mine ultimative, matterende favoritter!

NARS Pore & Shine Control Primer, 253 kr. hos Lookfantastic
Hvis du vil kontrollere shine bedst muligt i løbet af dagen, er mit bedste tip at bygge “beskyttelsen” op i flere lag – start derfor allerede ved din primer. Den bedste, matterende primer jeg har prøvet, er fra NARS. Den er super effektiv og jeg påfører den udelukkende i t-zonen, som er mit problemområde. Jeg har til reference en kombineret hud, men den kan godt blive ret fedtet i sommermånederne og da er dette produkt en life saver!

Estée Lauder Double Wear Foundation, 369,95 kr. hos Matas (reklamelink)
Har du fulgt med på min kanal ved du, at jeg sværger til Estée Lauders Double Wear Foundation! Det her stads kan holde til alt: varme sommerdage, lange timer på arbejde, stressede eksamenssituationer – you name it. Jeg har den i 3 farver i min skuffe og har brugt masser af flasker op gennem tiden.

Det er en fuldt dækkende foundation, men kan godt give et mere naturligt resultat, hvis du bare lader være med at bruge ret meget. Den er super mat på huden og jeg oplever i vinterperioden, at jeg ikke behøver fiksere den med en pudder. Det er en musthave-foundation for folk med fedtet hud!

RCMA No Colour Powder, 101 kr. hos Beautybay
Jeg er ikke engang sikker på, at denne pudder reklamerer med at være matterende men oh dear, den er fantastisk! Den holder på makeuppen som ingen anden og er i sandhed gennemsigtig. Mange “translucent” puddere ændrer farve på min foundation, men ikke denne. Den er usynlig på huden og jeg oplever ikke, at den ser tung ud ved touch-ups i løbet af dagen. Jeg skal nærmest tvinge mig selv til at bruge nogle af de andre puddere i min samling, fordi denne er så god – og så er den usandsynligt billig! Du får vanvittigt meget produkt for pengene.

Jeg tror vi er ved at være ved vejs ende! Jeg kan virkelig ikke komme i tanker om mere viden om fedtet hud jeg ligger inde med som jeg kan dele med Jer. Jeg håber, at kombinationen af video og blogindlæg var hjælpsom og at du står med en bedre forståelse af, hvorfor huden bliver fedtet og hvordan man bedst muligt håndterer det.

Tusind tak fordi du har læst og set med!

– Cecilia

Join the discussion 5 Comments

 • Ida Alexandersen siger:

  Både indlægget og videoen er en kæmpe hjælp. Tusind tak ♡

  • Cecilia Demant siger:

   Og tusind tak fordi du læste og så med! Er så glad for at kunne hjælpe <3

   • Ida Alexandersen siger:

    Jeg er dog lidt i tvivl om, hvor i hudplejerutinen man bruger A-vitamin og niacinamid 🙂

 • Maja-Elisabeth siger:

  Hej Cecilia.
  Tak for noget godt indhold!
  Du skuffer aldrig.
  Jeg ville høre hvad for en dagcreme og natcreme anbefaler du? 🙂

 • Maria siger:

  Så!!!! Hvilken produkter vil du bruge i din rutine 😊

Leave a Reply

Cecilia Demant


Hej og velkommen til! Mit navn er Cecilia Demant, og jeg er bloggeren bag siden her. Du kender mig måske fra Youtube, hvor jeg har lavet videoer under navnet NordicBeautySecrets i mange år. Jeg er 22 år og studerer til kemiingeniør samtidig med, at jeg blogger på fuldtid. Her på min blog finder du rigtig nørdede anmeldelser, outfit posts, livsstil inspiration og meget andet godt! Jeg håber du har lyst til at følge med

Kontakt mig direkte: nordicbeautysecrets@gmail.com